Спеціальність 032 Історія та археологія
 

Участь аспірантів кафедри історії в програмі Invisible University for Ukraine (IUFU)

З 13 лютого по 26 травня 2023 р. аспірант кафедри історії Тоноян Армен бере участь у програмі Invisible University for Ukraine (IUFU) в рамках Центрального Європейського університету (CEU). Програма розрахована на доповнення основного навчання в університеті, метою якої є підготовка студентів і аспірантів до інтеграції у міжнародне академічне середовище. Викладання і семінарські заняття проводяться англійською мовою. У минулому семестрі взяло участь 140 осіб з 30 українських освітніх інституцій. Наразі кількість складає 170-180 осіб. Аспірант Тоноян Армен проходить наступні курси в IUFU:

  1. Public History – в рамках цього курсу аспірант на конкурсній основі здобув стипендію для написання наукової статті на тему “Ways and methods of representing history to the illiterate Ukrainian populuation on the example of the magazine “Osnova”. Стаття буде подана до 10 червня 2023 року.
  2. Rethinking Ukrainian Studies in a Global Context – основний курс IUFU, який веде директор програми, доцент кафедри історії Українського католицького університету (УКУ) та постійний запрошений професор CEU Остап Середа. Особливістю курсу є поява нових лекторів на кожне заняття, серед яких є такі відомі історики як: Тімоті Снайдер, Сергій Плохій, Ярослав Грицак та ін.
  3. Academic (and nonacademic) Skills for Success – в рамках курсу навчають роботі з інструментами по візуаліації даних, особливостям якісного академічного письма, а також подоланню психологічних бар’єри, з якими зіштовхується науковець (наприклад, синдром самозванця).
  4. Academic English – курс надає фундаментальні знання про лексичні, граматичні і структурні особливості академічного письма англійською мовою.

Окрім цих курсів, аспірант Тоноян Армен відвідує щотижневі менторські заняття для написання наукової статті в рамках курсу Public History. В разі успішного завершення програми, буде отримано кредити ECTS.