Спеціальність 032 Історія та археологія
 
Викладачка кафедри історії Марина Тарасюк провела лекцію про харчові практики Волинського воєводства литовської доби

Викладачка кафедри історії Марина Тарасюк провела лекцію про харчові практики Волинського воєводства литовської доби

11 лютого 2025 року відбулася лекція викладачки кафедри історії, докторки філософії в галузі Історія та археологія Тарасюк Марини Юріївни на тему: «“Мясо гороху круп пшона соли и иншых речей”: харчові практики Волинського воєводства литовської доби». Захід було організовано Білоруським інститутом у Празі (Чехія).

Разом із білоруськими та польськими колегами, зʼясували, що їли волиняни XVI століття. Судові книги Кременецького, Володимирського та Луцького повітів відкривають дослідникам окремі відомості з харчування мешканців Волинського воєводства. Як зазначала лекторка, у раціоні були зернові, риба, молочні продукти, м’ясо, овочі, фрукти. Через торгівельні шляхи потрапляли дорогі спеції. Проте значно складнішим залишається розв’язання питання як часто, коли та хто вживав ті чи інші продукти. На лекції обговорювали не лише про продуктовий набір, а й про проблеми, з якими стикаються дослідники під час дослідження зазначеної тематики.